• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Flickr
  • RSS
 
18.06.2013

Å resturere bil er gøy

Å resturere bil er gøy og jeg lærer stadig noe nytt.Synes det er spennende å bruke gamle brukte deler og gjøre dem som nye.Det sparer miljøet, man legger i arbeid, det er rimelig og det blir bra.Ikke minst lærer man bilen( den eventuelle resturasjonen) å kjenne på en helt annen måte og får et annet forhold til det.

Det siste som er blitt gjort er å tinne der emblemene har sittet for og jevne det med karosseriet.Tinn er fantastisk lett å jobbe med å varmes opp med propan å blir et smeltebad man former/jevner ut på ønsket område. Vi brukte også tinn i en litt ujevn dyp bulk i den ene døra for og få det helt fint og jevnt uten for mye arbeid med retting og sparkling.

Ellers har jeg slipt bort gammel sparkel  og fjernet alt av rust med fiberskive og 240 papir , sprøytet med primer. Har og kappet ut litt av hjulbuen og skal sveise inn ei ny plate pga rust hull.

Neste blir å slipe ned tinnet til en jevn flate å sparkle det som trengs. Deretter blir det fyller, mer pussing og sveise plata i hjulbuen før den trilles inn for lakk :-)

Nytt batteri, vindusviskere, plugger, bensinfilter, oljefilter, cupefilter og luftfilter er kommet. Takk til www.bema.no for god hjelp.

Det vil og bli bygget annlegg i bilen, noe jeg kommer tilbake til senere :-)

Bakrute og sideruter er forøvrig sendt til foliering hos Solfilm AS i Sørlandsparken.

 

 

« Back